fredag 13 maj 2011

Bara några dagar kvar..

Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera bloggen på den här resan. Här kommer en liten sammanfattning vad vi pysslat med sen sist. 

Vi kom inte så långt. I fredags förmiddag började vår resa och på kvällen kom vi fram till ön Mindoro Island. Efter en båttur, fem timmars färga, motorcykeltaxi, sex timmars minibus och slutligen en tucktuck färd ute i slummen kom vi fram till ett litet hotel i staden San Jose. Därifrån skulle vi ta en till lång båttur ut till ön Palawan och staden Coron. Åska och monsunregn gjorde så båtarna ställdes in. Vi hade blivit varnade för San Jose men eftersom det var den snabbaste vägen till Palawan så tog vi den resvägen i alla fall. San Jose är en tråkig slumstad med äcklig mat och "nada" att göra. Vi låg inne på hotelrummet och tittade på film i tre dagar eftersom det dåliga vädret höll i sig och båtarna var inställda.  Vi spenderade sju timmar i en trång minibuss där de packade folk som laxar i en laxask för att ta oss till andra sidan ön, till Purto Galera. 

Efter att åkt omkring med en motorcykeltaxi hittade vi till Sabang och hotelet Tropikana. Hotelet är byggt som ett gammalt slott med jätte fina rum, fin pool och ett eget dykcenter. Vi dök och drack öl ur minibaren. Efter tre dagar kände vi att det var dags för lite storstad. Vissa hatar Manila andra älskar staden. Nu är vi här och det ska bli kul att göra stan och få en egen uppfattning om den.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar